В гімназії «Провесінь» з січня 2022 р. змінено меню для харчування учнів та створено умови для здорового харчування учнів. Введено сезонне чотирьох тижневе меню. Організовано закупівлю нових продуктів харчування. В меню використовуються страви за збірником «рецептур Євгена Клопотенко».
Наприклад: шпундра, риба тушкована з овочами в томатному соусі, нагетси курячі, салат із капусти, зеленого горошку і насіння соняшника, лимонад, чай, масала та інші.
Примірне меню
Стратегія ВОЗ "збереження здоров'я для здорових" передбачає спрямування зусиль, перш за все на дітей шкільного віку, з одного боку як потенціалу майбутнього здоров' я нації а з другого боку в цьому віці ще можна суттєво вплинути на формування здорового способу життя. Харчування учнів заслуговує на особливу увагу, оскільки це один з відповідальних періодів в житті дитини. Гімназія провесінь покращує і урізноманітнює шкільне меню на 4 тижні.
Були включені такі страви як:
° Чахохбілі з куркою
° Курячий шніцель
° Болоньєзе
° Бефстроганов
° Львівський сирник
° Рибні стіки
°Салат з моркви і твердого сиру.
Вірус SARS-CoV-2 (збудник COVID-19) передається від людини до людини краплинним та контактним шляхами. Тому в місцях великого скупчення людей є високий ризик передачі інфекції.
Під час користування громадським транспортом може бути важко дотримуватись фізичного дистанціювання. Тому ретельне дотримання правил респіраторного захисту, соціальної дистанції та гігієни рук є ключовими заходами безпеки.